Om du har ett företag i Helsingborgs-trakten som är i behov av en grundlig elinstallation, finns vi på Elbolaget Syd tillgängliga för dig. Vi har mångårig erfarenhet av olika slags elinstallationer av olika omfattning. Bland våra kunder finns både privatpersoner och offentliga aktörer.

Elinstallation vid renovering

En fastighet eller bostad som genomgår en renovering behöver oftast en översyn av de befintliga eldragningarna. Det kan utgöra en säkerhetsrisk att själv installera nya vitvaror och borra i våtrumsutrymmen utan en certifierad elektrikers hjälp.

Vi på Elbolaget Syd kan hjälpa till med den initiala projekteringen men också komma in i en annan fas av arbetet när det behövs hjälp från en professionell fackman. Det kan handla om att flytta ett vägguttag eller att installera en ny vitvara.

I badrum finns det strikta regler för elinstallationer. Eftersom badrum är en fuktig och våt miljö kan mindre mängder ström bli strömförande fortare om det vill sig riktigt illa. Därför är det viktigt att installera elen korrekt. Vi har kunskap om var eluttagen får sitta i förhållande till duschhörna och handfat. Dessutom rekommenderas man alltid att installera en jordfelsbrytare i badrummet.

Elinstallation av jordfelsbrytare

En jordfelsbrytare har en begränsad livslängd. Du bör testa den en gång i halvåret för att se om den fortfarande fungerar som den ska. Du kan också kontakta oss om du märker att jordfelsbrytaren slår ut utan anledning. Byte av jordfelsbrytare får endast göras av en certifierad elektriker.

Smarta och kostnadseffektiva elinstallationer

En stor del av en väl utförd elinstallation är ett noggrant förarbete. Vi planerar vårt arbete noga så att kostnaderna blir rimliga. Genom att välja smarta och energieffektiva lösningar hoppas vi att kunna få nytt förtroende att utföra olika elinstallationer.

Det har på senare år kommit en uppsjö av smart belysning som inte kräver samma mängd energi tidigare. Smarta ljusinstallationer med LED-lampor är till exempel både snyggt och energisnålt. Olika rum kräver också olika typer av belysning. Är det i konferensrummet, i matsalen eller i materialrummet ni eftersöker ny belysning? Vi hjälper dig att finna den bästa lösningen.

Både du och miljön tjänar på ett minskat antal kilowattimmar!

5 elinstallationer som kräver en auktoriserad elinstallatör

Det är viktigt att vara medveten om att man är personligen ansvarig för alla elinstallationer man utför på egen hand. Vissa elarbeten kan vara straffbara om man inte har rätt behörighet. Även om det sker i ditt eget hem finns det specifika elinstallationer som du enligt lag inte får utföra själv:

  1. Fasta installationer.
  2. Installation av golvvärme eller värmekabel.
  3. Byte av ojordat vägguttag till jordat, inklusive stickpropp.
  4. Grävning av kabel under markytan.
  5. Installation av fast utomhusbelysning.

Elsäkerhet är av yttersta vikt. Även om vissa uppgifter kan verka enkla, som att montera utomhusbelysning, är el potentiellt livsfarligt. Rätt kunskap är avgörande, och det finns inget utrymme för risktagande med el, då det kan ha dödliga konsekvenser. Om du är osäker på om du får utföra ett specifikt elarbete, rekommenderas det att kontakta en behörig elektriker för rådgivning.

Letar du efter professionell elinstallation för ditt företag i Helsingborg? Med över 30 års erfarenhet är Elbolaget Syd din pålitliga partner. Kontakta oss idag och låt oss skräddarsy en lösning som passar dina behov!

 

Leverantörer